Jdi na obsah Jdi na menu
 


15. 4. 2017

Clubmachine radia Faktor

Někdy ve 2 polovině 90. let se ba vlnách Jihočeského rádia Faktor objevil sobotní Clubmachine, pořad, který měl zajímavou historii a několikráte se měnil. Pořad moderoval David Albrecht, součástí 60ti minutového tanečního speciálu (krátce běžel v úterý od 19ti, brzy na to běžel každou sobotu od 19ti do 20ti hodin) byla hitparáda Clubmachine Nexon Club 5. Taneční hitparáda zmizela někdy okolo roku 2000 (pokud se pamatuju správně, zlatým hitem roku 1999 byl Sting a Desert Rose v dance mixu. O rok později snad zlato obhájil, poté nějak hitparáda zmizela). Občas zde byl nějaký host (Dj Michel Burian, skupina Cryonics). Pravidelným speciálem byl letní přenos 120ti minutového Budwar Factory Párty. David Albrecht jezdil pro taneční speciály do Anglie.

Někdy v roce 2001 se z Clubmachinu stal pořad, kdy se začaly hrát sety světových Djs (Timo Mass, Fatboy Slim). Po čase se ale navrátila taneční diskoška. Občas došlo k propojení setu a diskotékové hudby (30 minut disco, 30 minut set). Poté jen klasický a lepší dance.

Dance a disco se hrálo i po odchodu Davida Albrechta z Clubmachinu  - v roce 2002 - kdy do Clubmachinu nastoupil Dj Milan Bílek. To bylo uprostřed roku (David se ještě vrátil na srpnovou Budwar Factory párty). V roce 2003 se po boku Milana objevil Dj Groove Dan, který zamíchal Clubmachine jiným směrem; hrála se více Clubová muzika. Zatímco Milan Bílek moderoval, Groove míchal. Toto trvalo do května 2004, kdy Clubmachine dostal opětovně dance podobu a Milan Bílek navrátil taneční hitparádu Minichart, v nové formě, kdy se již hlasovalo smsky. Clubmachine s Groove Danem dostal svůj nový čas - v úterý ve 22 hodin. tento 60ti minutový speciál ale existoval asi jen 2 měsíce a poté byl zrušen. Sobotní Clubmachine s Milanem Bílkem existoval do května 2005, kdy byl pořad zrušen.

 

Za zmínku ještě stojí spolupracovník Clubmachinu, který zde od roku 2004 míchal nepravidelně své minisety několika písní do jedné - minimix, který připravoval Dj Basslicker, pozdější to moderátor Kissmánie na Kiss JC.

Občas se objevil v Clubmachinu jiný moderátor, když David nebo Milan nestačil Clubmachine připravit. Tak se v Clubmachinu objevilo několik faktoráků - vzpomenu Michala Pelce s Davidem Hockem (zde se poprvé objevila znělka namluvená Davidem Albrechtem pro Clubmachine "Faktor FM") či Dandy s Martinem Koprem (při povodních roku 2002).

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář